Overweldigende editie van een uitverkochte Graspop Metal Meeting 2023

Opnieuw een geslaagde editie met 220.000 bezoekers en ruim 150 acts

Met nog een stevig avondprogramma te gaan – waaronder Hollywood Vampires, Mötley Crüe en Def Leppard op de main stages en Kreator, Billy Talent en Monster Magnet in/op respectievelijk de Marquee, Jupiler Stage en Metal Dome – blikt de organisatie alvast terug op een opnieuw zeer geslaagde en uitverkochte editie. 

Verdeeld over vier dagen trokken 220.000 bezoekers naar het festivalterrein in Dessel. Het festival bood opnieuw een gevarieerde line-up aan met internationale top acts en helden van eigen bodem. Ruim 150 acts brachten op het dubbel hoofdpodium (Main Stage North en South), op de Jupiler Stage – dit jaar vergroot – en in de Marquee, Metal Dome en Classic Rock Café-tenten geweldige performances en goede muziek. Het publiek genoot. De sfeer was uitgelaten. ​ 

Van de 150 bands waren er 63 voor het eerst te gast op het festival. De kaart van de nieuwe lichting wordt volop getrokken. Graspop Metal Meeting biedt de nieuwe generatie graag kansen om te groeien. Zo bewezen Ghost, Gojira en Parkway Drive terechte en overtuigende afsluiters op de main stage te zijn. Klaar om de groten der aarde de komende jaren als headliner te vervangen. 

Meest verrassende nieuwkomer dit jaar: Hellmut Lotti Goes Metal. De Belgische zanger die miljoenen platen verkocht met zijn klassiek oeuvre verraste iedereen met zijn set van metal classics in de Metal Dome. 

Ook dit jaar van de partij: de zon en zomerse temperaturen. De adviezen om publiek en medewerkers doorheen de warmte te loodsen, werden goed opgevolgd. Hydrateren, smeren, zich beschermen tegen de zon, regelmatig schaduw opzoeken en zorgen voor elkaar. Gratis drinkbaar water was ter beschikking aan de sanitaire blokken. Een vernevelingssysteem aan de main stages en Jupiler Stage verkoelde de lucht boven het publiek in het eerste deel voor de podia. 

Nieuw dit jaar was het cashless betaalsysteem. Het publiek werd vooraf en tijdens het festival uitvoerig geïnformeerd. Bij de opstart kende het cashless betalen enkele kinderziektes en technische problemen die zo snel als mogelijk verholpen werden. De organisatie neemt alle ontvangen feedback ter harte, zal grondig evalueren en bijschaven naar volgend jaar. 

Graspop Metal Meeting wenst alle vrijwilligers, verenigingen en overheidsdiensten te bedanken voor hun bijdrage en vlekkeloze samenwerking. De allergrootste dankuwel gaat uit naar de vele trouwe én nieuwe festivalgangers. GMM koestert zijn uniek publiek. 

Het festival sluit straks af met een groots slotvuurwerk en onthult dan ook de data van de 27ste editie die van 20 tem 23 juni 2024 plaatsvindt in Dessel. De ticketverkoop en eerste namen volgen in het najaar. 

Volg de GMM-website en social media voor foto’s, interviews, reportages en meer. 

 

Stay metal, stay safe & take care.

 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met het GMM Press Office via press@gmm.be of +32 14 37 59 81.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Graspop Metal Meeting

Vier dagen, vijf podia. Oersterke headliners, jonge wolven, snelle blast beats, de grootste moshpits. Graspop Metal Meeting brengt voor de 27e keer de top van de metal en hard rockscene naar België. Dessel zal weer daveren op zijn grondvesten. Het grootste en meest veelzijdige hard rock en metalfestival van de Benelux vindt plaats van 20 t.e.m. 23 juni. GMM 2024, het hoogtepunt van het jaar dat met stip staat aangeduid in de agenda van iedere metalhead.

Neem contact op met

Graspop Metal Meeting Zandbergen 104 2480 Dessel (BE)

press@gmm.be

www.graspop.be